Використання цифрових інструментів у педагогічній діяльності вчителя фізики

25 березня 2021 року відбувся онлайн-семінар із теми «Використання цифрових інструментів у педагогічній діяльності вчителя фізики». Вчителі фізики закладів освіти Вараської міської територіальної громади долучилися до навчального семінару.

Захід було організовано з метою ознайомлення учасників із цифровими інструментами Google. Через серію практичних завдань продемонстровано переваги та можливості застосування для організації мережевої взаємодії, ефективної публікації та доступності онлайн-ресурсів, організації спільної діяльності, комунікації.

Питання організації дистанційного навчання в школі, зокрема методів синхронної та асинхронної взаємодії з учнями висвітлив Анатолій Трофімчук, завідувач кабінету природничих предметів Рівненського ОІППО.

Педагогічні працівники кабінету інформаційно-комунікаційних технологій РОІППО Оксана Тимощук і Оксана Горницька для учасників онлайн-заходу провели навчання щодо створення відеозустрічі в Google Meet для дистанційного навчання здобувачів освіти; роботи з відеофрагментами з аудіо та текстовими нотатками, запитаннями і завданнями до них в Edpuzzle; використання інтерактивної онлайн-дошки; онлайн-тести для контролю та оцінювання знань учнів з використанням сервісу Google Forms.

На завершення семінару учасники працювали з використанням інтерактивного сервісу від Google – онлайн дошці Jamboard, яку легко опанувати й застосовувати в освітньому процесі. Вона може бути використана для організації проєктної роботи, індивідуальних завдань або як інструмент збору інформації від усіх учасників навчання в одному місці та для конференцій у Google Meet.

Вчителі відмітили, що плідній роботі сприяли позитивна, творча атмосфера, відкрите, жваве спілкування, якісна підготовка теоретичних та практичних матеріалів.

/Files/images/marchuk/2021_lyutiy/screenshot_3.png

/Files/images/marchuk/2021_lyutiy/1.jpg

/Files/images/marchuk/2021_lyutiy/screenshot_5.png

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.