ОСВІТОРІЯ «ХВИЛЯ» з теми «STEM-освіта як механізм формування успішної особистості в умовах упровадження Нової української школи»

Ми живемо в надзвичайний час змін, час нової технічної революції. Подібні переломні моменти траплялися у світовій історії вкрай рідко. Важко передбачити, яким буде людство через декілька десятиліть, яким буде майбутнє для наших дітей. Чи зможе нове покоління долати виклики нової епохи та успішно будувати кар`єру? Чи здатна сучасна система освіти підготувати молодь, зробивши їх конкурентоспроможними та кваліфікованими спеціалістами у новому, технологічному світі? Орієнтуючись на сучасний ринок праці, фахівці освітньої сфери кардинально переглядають навчальні програми, які мають безпосереднє відношення до підготовки підростаючого покоління до нових ролей у суспільстві, оволодіння ними такими технологіями, знаннями, уміннями, що задовольнятимуть у майбутньому потреби інформаційного суспільства.

20.02.2020 Тетяна Мороченець, методист міського методичного кабінету закладів освіти, провела засідання освіторії «Хвиля» у якому взяли участь директори закладів дошкільної освіти, директор ІРЦ Наталія Шаблевська. Запрошений Анатолій Горайчук, заступник начальника управління освіти.

Мета даного заходу:

- обговорення умов розвиткуSTEM-освіти в Україні;

- пошук ефективних методичних підходів і технологічних рішень впровадженняSTEM-навчання у контексті реалізації дидактичних принципів Нової української школи;

- сформувати цілісне уявлення про місце STREAM освіти в освітньому процесі закладів дошкільної освіти;

- ознайомити учасників із науковими підходами та авторськими технологіями реалізації STREAM-освіти;

- познайомити з ігровими технологіями для розвитку навчальних, комунікативних, соціальних компетентностей дітей.

Захід проведений в закладі дошкільної освіти №1. Під час практичної роботи директори познайомилися із принципом роботи STEM- наборів, які наявні в даному закладі. STEM-набори сприяють впровадженню інноваційних методів навчання в освітньому процесі закладу дошкільної освіти(SТЕМ-освіта),проведенню проектної, дослідницької і експериментальної роботи з дітьми на сучасному обладнанні.

Учасники освіторії були активними дослідниками в лабораторії. За допомогою лимона робили виверження вулкану, спостерігали утворення золотого дощу. Захід проведений в дружній творчій, атмосфері. Комплімент - аплодисменти організатору.

/Files/images/morochenets/2020/STEM/DSC_5903.JPG/Files/images/morochenets/2020/STEM/DSC_5951.JPG /Files/images/morochenets/2020/STEM/DSC_5904.JPG /Files/images/morochenets/2020/STEM/DSC_5891.JPG /Files/images/morochenets/2020/STEM/DSC_5910.jpg /Files/images/morochenets/2020/STEM/DSC_5909- 1.jpg

/Files/images/morochenets/2020/STEM/DSC_5956.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.