Навчальний семінар для вчителів освітньої галузі «Технології»

У наш час інформаційно-цифрових технології та онлайн сервіси набувають все більшого значення у професійній діяльності педагога. Адже за допомогою хмарних технологій можна використовувати нові форми проведення уроків (онлайн-уроки, вебінари, практичні заняття тощо), переглядати відео- та аудіофайли прямо з Інтернету (без додаткового завантаження на комп’ютер); організовувати спілкування (проведення тренінгів, круглих столів, спільної роботи над проектами тощо); створювати дидактичні засоби навчального призначення.

З метою ознайомлення педагогічних працівників із можливостями програмних засобів, онлайн середовищ та конструкторів щодо створення навчальних, демонстраційних і дидактичних матеріалів 08 листопада 2019 року на базі Вараської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 було проведено навчальний семінар для вчителів освітньої галузі «Технології» на тему «Роль вчителя у підвищенні рівня якості сучасного уроку трудового навчання засобами інформаційно-цифрових технологій».

Під час семінару розглядалися актуальні проблеми підвищення якості технологічної освіти, професійної компетентності педагогічних працівників із питань упровадження інформаційно-цифрових технологій в освітній процес. Методист З.Тобольська окреслила актуальні проблеми та необхідність у самовдосконаленні педагогів щодо використання в навчально-виховному процесі інформаційно-цифрових технологій, презентувала сучасні інтернет-сервіси за допомогою яких можна вдосконалити організацію навчального процесу, а саме: віртуальну дошку Padlet, сервіс для підтримки процесів навчання та викладання за допомогою невеликих інтерактивних модулів LearningApps.org, генератор ребусівRebus 1.com .

/Files/images/tobolska/032019/DSC00332.JPG Ще одним важливим аспектом стало питання підготовки до проведення ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з трудового навчання: обговорення процедури проведення, розподіл обов’язків, ознайомлення зі зразками завдань для теоретичного туру та вибір об’єктів праці для виконання практичного туру олімпіади.

Учасники семінару отримали навчальні матеріали, що допоможуть впроваджувати в освітній процес інноваційні педагогічні технології, формувати навички з використанням ІЦТ та ефективно підготуватись до участі в ІІ етапі Всеукраїнської олімпіади з трудового навчання.

/Files/images/tobolska/032019/DSC00333 -1.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.